9ο

Πλησιάζοντας προς την διεξαγωγή του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής  αισθανόμαστε για ακόμα μια χρονιά ιδιαίτερη χαρά,  για τον παλμό και την δυναμική της μαθητικής αυτής διοργάνωσης.   Επιπρόσθετα νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετέχουν και υποστηρίζουν το σύνολο της διοργάνωσης:

  • Πρώτα τους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν την «ψυχή» του Συνεδρίου. Το πλήθος τους ξεπέρασε τους  2.700 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθοδηγούμενοι από  400 και πλέον δασκάλους, καθηγητές, προερχόμενοι από  145 σχολικές μονάδες.
  • Τους υπεύθυνους και τεχνικούς των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., που με τη συμμετοχή  τους υποστηρίζουν τεχνικά  την διοργάνωση. Μεγάλος συμπαραστάτης και το προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Τους σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής και τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, οι οποίοι σαν επιστημονική επιτροπή αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα για το συνέδριο και την αξιολόγηση των εργασιών.
  • Το ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλοι του ΝΟΗΣΙΣ, για την σημαντική τους συνεισφορά στην πραγματοποίηση του. Χωρίς αυτούς, το συνέδριο θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί και δε θα είχε την αίγλη και την αποδοχή στο μαθητικό κοινό.

 Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου, την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου τόσο στην Κεντρική Σκηνή όσο και στις θεματικές ενότητες.

Εκτός από τις εργασίες  (δεκάλεπτες σε διάρκεια) που θα παρουσιαστούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του ΝΟΗΣΙΣ, θα  υπάρχει και ένας αριθμός εργασιών σε μορφή e-posters. Το e-Poster είναι η παρουσίαση μιας εργασίας με τη βοήθεια ενός laptop και ενός προβολικού μηχανήματος  (της αντίστοιχης σχολικής μονάδας), σε ειδικά διαμορφωμένο stand – με τραπέζι και οθόνη προβολής του ΝΟΗΣΙΣ, που θα βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Για τα e-Posters θα υπάρξει μέριμνα ώστε να προβληθούν και μέσω του προγράμματος e-poster Show, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ.

Σε ξεχωριστό χώρο θα παρουσιαστούν και δύο θεματικές εκθέσεις,  η Παιχνιδοχώρα και η RoboLand, που θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα. H Παιχνιδοχώρα είναι μια ειδική θεματική,  με λογισμικά παιχνιδιών κατασκευασμένων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι μας καλούν να τα  «δοκιμάσουμε» .
Η Παιχνιδοχώρα  θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ.

Η RoboLand περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών και μαθητριών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών. Οι μαθητές /μαθήτριες επιδεικνύουν τις ρομποτικές κατασκευές τους και συμβάλλουν στην εξοικείωση του κοινού με την ρομποτική. Η Roboland θα βρίσκεται στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ.

Οι παρουσιάσεις στο e-Poster-Show και στην Παιχνιδοχώρα θα καλυφθούν από το 2ο και 3ο τηλεοπτικό web κανάλι του συνεδρίου.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται επίσης να κατεβάσουν την Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα από το site του συνεδρίου και να την δώσουν στους συμμετέχοντες μαθητές. Όλες τις υπογεγραμμένες δηλώσεις οφείλουν οι εκπαιδευτικοί να παραδώσουν στη γραμματεία του συνεδρίου, την ημέρα που θα προσέλθουν στο ΝΟΗΣΙΣ.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν πρόσθετες πληροφορίες για την εργασία τους όπως το πλήθος άλλων επισκεπτών – επικαιροποίηση στοιχείων μαθητών και εκπαιδευτικών, link για κατέβασμα της εργασίας σε συμπιεσμένη μορφή κτλ. Η ανάλογη φόρμα Θα ενεργοποιηθεί στο site και οι σχολικοί σύμβουλοι θα αποστείλουν στις σχολικές μονάδες email υπενθύμισης. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούμε να υπάρξει μία καλύτερη οργάνωση, λιγότερα λάθη στα συνεδριακά έντυπα και  αποφυγή συνωστισμού στο Συνεδριακό Κέντρο. Η ασφάλεια των μαθητών είναι πάντα πρωταρχικό μέλημα.

Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλυφθούν ζωντανά στο διαδίκτυο με 4 κανάλια, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της Περιφέρειας  μέσα στο site του συνεδρίου.

Χορηγός Επικοινωνίας του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής θα είναι η ΕΡΤ3.

Επισυνάπτουμε:

  1. Πργράμματα  Κεντρικής Σκηνής – Θεματικών  E-posters – GameLand – RoboLand
  2. Καταστάσεις με λίστα Εργασιών ταξινομημένες ανά Διεύθυνση
  3. Οδηγίες για το Συνέδριο
  4. Αφίσα του Συνεδρίου